Maia Sandu s-a răzgândit? La un post de televiziune unionist, a declarat că e gata pentru unirea Republicii Moldova cu România!

Maia Sandu alianta cu plahotniuc, maia sandu si platforma da, Maia Sandu unionism, maia sandu congresul partidului, alianta maia sandu andrei nastase, maia sandu proteste cu andrei nastase, platforma da si maia sandu, maia sandu declaratii impotriva unirii
 

Lidera Partidului “AS”, Maia Sandu, se pare că are discursuri diferite, în funcție de televiziunea la care este invitată. Dacă la unele posturi de televiziune spunea că în cazul unui Referendum privind unirea Republicii Moldova cu România, ar vota precum majoritatea moldovenilor, adică împotrivă, sau declarația de la Congresul PAS, câdn spunea că în prezent Unirea nu se poate face forțat, precum s-a întâmplat în trecut (n.r. Marea Unire din 1918) atunci la 10TV, Maia Sandu a declarat deja că sprijină ideea unirii.

Mai exact, Sandu a ţinut să sublinieze că dacă toate localitățile ar semna declarații de Unire cu România, atunci problema s-ar rezolva de la sine.

„Categoric, nu le condamn și noi întotdeauna am spus că decizia în raport cu subiectul Unirii R. Moldova cu România aparține poporului. Dacă, într-o zi, toate localitățile din R. Moldova ar semna aceste declarații de Unire, s-ar rezolva problema”.

Și dacă anterior Maia Sandu critica implicarea lui Traian Băsescu în politica moldovenească, afirmând că acest lucru ar conveni doar socialiștilor, care astfel ar putea câștiga alegerile parlamentare încă din primul tur, atunci la 10TV Maia Sandu s-a contrazis, declarând că ar fi gata chiar de a merge într-un bloc electoral comun. Și asta chiar dacă anterior, la întrebarea despre o eventuală colaborare cu Partidul Unității Naționale a lui Anatol Șalaru, partid ce se bucură de susținerea lui Traian Băsescu, aceeași Maia Sandu a specificat că acest lucru depinde mai mulți factori.

„Depinde de comportamentul acestui partid și de oamenii pe care îi vor promova acest partid. Îmi pare rău că Traian Băsescu a ajuns să promoveze mesaje eurosceptice în Republica Moldova. Traian Băsescu ar trebui să sprijine alianța PAS-PPDA și să transmită electoratului că integrarea europeană nu are nimic de-a face cu actuala guvernare”

Amintim că pe data de 10 septembrie 2017, în cadrul celui de-al doilea Congres extraordinar al formaţiunii, Maia Sandu a declarat că Unirea Republica Moldova cu România nu este posibilă, deoarece „UE nu o să permită unui stat membru să înghită un teritoriu ”.

Total
0
Shares
Total
0
Share