Politică

Maia Sandu se răzbună și-i persecută pe moldovenii care au mers la concertul de la Veneția, organizat de Partidul Șor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Provocările lansate duminică de Maia Sandu, prin adepți ei la Veneția, la un eveniment cultural, reprezintă o acțiune ieșită din comun, care demonstrează că lidera PAS a depășit orice limită, comentează președintele Partidului ȘOR, primarul de Orhei, Ilan Șor, într-o postare pe contul săiu de Facebook. Acesta compară acțiunile președintei PAS cu represiunile staliniste, menționând că anume din cauza așa-ziselor ei reforme din educație, dar și a deciziilor votate inclusiv de ea, care au distrus sistemul bancar, oamenii au fost nevoiți să plece din țară, scrie hotnews.md.

„Chiar și eu, care am o atitudine extrem de negativă față de tine, nu mi-am închipuit, dragă Maia, că ești așa o nulitate. Nu am crezut că vei decădea până la așa nivel încât să trimiți reprezentanții diasporei, prostiți de tine, pe post de provocatori nu la un miting, nu la o acțiune politică, dar la un concert”, a scris Ilan Șor.

Politicianul menționează că prin acțiunile ei, Maia Sandu instigă la ură între conaționalii noștri, aflați la muncă peste hotare. „Pentru că victime ale acțiunilor tale au fost, în primul rând, concetățenii noștri care s-au adunat să-i urmărească pe artiștii îndrăgiți, să se simtă mai aproape de cultura națională, de la care sunt rupți de ani de zile. Au avut de suferit și interpreții, a căror „vină” este că ei cântă pentru public. Tu și secta ta totalitară i-a transformat în „dușmani ai poporului” pe cei peste 300 de moldoveni care au venit la concert în Veneția, dar și pe reputata Anastasia Lazariuc, care a făcut atât de mult pentru Moldova, pentru cultura ei și pentru respectul față de țara noastră”.

Liderul Partidului ȘOR o compară pe Maia Sandu cu executorii represaliilor staliniste. „La fel te-ai comportat atunci când ai închis școlile, ai alungat în stradă elevii și pedagogii, ți-ai bătut joc de copii la examene. Represiunile staliniste ar fi fost imposibile fără indivizi ca tine – fără cei care sunt gata să scrie denunțuri, să semneze scrisori colective împotriva reprezentanților culturii căzuți în dizgrație, să participe la persecuția morală a concetățenilor. Tu pur și simplu urăști oamenii. Nu este ceva nou în asta, dar ceea ce ai organizat la Veneția te depășește chiar și pe tine însăți”.  

concert italia, partidul sor, anastasia lazariucTotodată, Ilan Șor menționează că moldovenii au fost nevoiți să plece de acasă peste hotare, inclusiv din cauza Maiei Sandu și a complicelui ei, fostul premier Vlad Filat, condamnat pentru corupție. „Pentru că tu împreună cu complicele tău Filat ați făcut tot posibilul pentru a-i alunga pe acești oameni din țară.  Anume tu, în componența Guvernului condus de PLDM ai votat ascultătoare toate deciziile care au dus la falimentul băncilor și te-ai „luminat” doar atunci când n-ai fost aleasă prim-ministru”.

Ilan Șor dă asigurări că nu-i va ierta Maiei Sandu provocările de la Veneția. „Asta, eu la sigur n-am să ți-o iert. Te voi aștepta oriunde nu ai apărea, te voi demasca și voi spune despre tine adevărul pe care tu vrei atât de mult să-l ascunzi”, a punctat liderul Partidului Politic ȘOR.

Amintim că un grup de câțiva provocatori au încercat duminică, 21 octombrie, să torpileze o acțiune culturală organizată de Partidul ȘOR la Veneția, dar încercarea lor a fost zădărnicită. Manifestația a continuat, compatrioții noștri din Italia simțindu-se mai aproape de casă în compania interpretelor Ecaterina Petrea și Alessia Stăvilă, invitata specială a serii fiind îndrăgita cântăreață, Anastasia Lazariuc.

Partidul Politic ȘOR a difuzat o declarație de presă în care condamnă cinismul și ipocrizia așa-zisei opoziții „pro-europene”.

loading...

Comments are closed.