Politică

Maia Sandu și-a format echipa. Cine face parte din aparatul președintei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președinta Maia Sandu și-a format echipa alături de care urmează să-și îndeplinească mandatul de șef al statului. Întreaga listă a fost publicată pe pagina Instituțieii prezidențiale. Printre cei numiți se regăsesc și nume din Executivul condus anterior de Maia Sandu, transmite Telegraph.md, cu referire la Agora.md

În funcție de secretar general a fost numit Andrei Spînu, iar secretar general adjunct este Cristina Botnariuc. La fel, din Cabinetul președintei Maia Sandu fac parte șapte consilieri.

Mai exact, consilier în domeniul justiției a fost numită fosta ministră Olesea Stamate. Consilier al Preşedintelui Republicii Moldova în domeniul economic este Veaceslav Negruța.

La fel, în funcție de consilier în domeniul sănătății, șefa statului a ales-o pe fosta ministră din Executivul Sandu, Ala Nemerenco. Ex-ministra Educației Liliana Nicolaescu-Onofrei a fost numită consilier al preşedintelui în domeniul educației și cercetării.

Consilier în domeniul culturii este Angela Erizanu, iar în domeniul energetic în funcție de consilier este Sergiu Tofilat. Pentru relațiile cu diaspora a fost numită consilier Elena Druță.

Amintim că Maia Sandu a fost învestită în funcția de președinte al țării la 24 decembrie. Aceasta după ce a câștigat alegerile prezidențiale din noiembrie 2020. Odată cu noua funcție, Maia Sandu a renunțat la șefia PAS.

Citește și: Agricultorii ce protestau ieri, cer astăzi soluții de la Maia Sandu

loading...

Comments are closed.