Politic

Maia Sandu și Andrei Năstase IGNORĂ recomandările Comisiei de la Veneția

Pinterest LinkedIn Tumblr

Despre recomandările Comisiei de la Veneția se vorbește zilnic în Republica Moldova. Opoziția, în special PAS și Platforma DA, dar și Partidul Nostru, susțin că avizul Comisiei este unul negativ. PDM și PSRM insistă că avizele comisiei nu pot fi pozitive sau negative, instituția venind doar cu anumite sugestii tehnico-juridice de care se va ține cont.

Una din recomandările Comisiei de la Veneția a fost organizarea dezbaterilor publice, cu participarea tuturor actorilor politici și a societății civile.

Ieri, președintele Platformei DA, Andrei Năstase, a declarat că a primit în acest sens o invitație la dezbateri publice pe marginea sistemului mixt din partea președintelui Parlamentului, Andrian Candu. O invitație similară a primit și lidera PAS, Maia Sandu. Dezbaterile urmează să aibă loc azi, 30 iunie 2017, în sediul Parlamentului.

Atît Andrei Năstase, cît și Maia Sandu, au ignorat însă invitația lansată de Andrian Candu, ignorînd astfel una din recomandările Comisiei de la Veneția. Andrei Năstase a motivat că nu-i permite agenda ca să participe la aceste dezbateri. Mai mult ca atît, lidera PAS, Maia Sandu, a refuzat și participarea la dezbaterile publice regionale organizate de Promo-LEX.

Amintim că proiectul de lege privind trecerea la sistemul electoral mixt a fost votat în prima lectură cu votul a 74 de deputați.

loading...

Write A Comment