Politic

Maia Sandu: „Sistemul educațional din Republica Moldova trebuie salvat, nu sărbătorit”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fosta ministră a educației, Maia Sandu, a venit cu un mesaj cu prilejul noului an școlar 2017-2018. Ex-ministra a scris pe pagina sa de facebook că sistemul educațional din Republica Moldova trebuie salavat și mai puțin sărbătorit, din cauza lipsei de cadre didactice în sistem.

„Astăzi ar trebui să sărbătorim școala, educația, în general. Doar că, din păcate, sistemul educațional din Republica Moldova trebuie salvat, nu sărbătorit. Haideți să sărbătorim cadrele didactice care, în pofida tuturor dificultăților, reușesc să-i ajute pe copii și tineri să învețe să facă diferența dintre adevăr și minciună, care știu cum să le stimuleze curiozitatea, să-i ajute să-și descopere pasiunile și să-i încurajeze să-și urmeze visurile. Haideți să sărbătorim oamenii din sistemul educațional care, prin exemplul propriu, îi învață pe tineri cum să-și trăiască viața cu demnitate. Haideți să-i susținem moral pe acești oameni de care, în mare parte, depinde viitorul copiiilor acestei țări”, a scris Maia Sandu.

Maia Sandu s-a făcut remarcată în timpul mandatului de ministru al Educației datorită mai multor lucruri. Printre cele mai memorabile fiind instalarea camerelor de supraveghere în sălile de bacalaureat, închiderea mai multor gimnazii și liceie, precum și aderarea tuturor rectorilor universităților din Republica Moldova la PLDM, partid din care făcea parte la acea vreme actuala lideră a PAS.

loading...

Write A Comment