Maia Sandu: Situația pensionarilor rămâne una dintre preocupările constante ale guvernării

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu un grup de reprezentanți ai Uniunii Pensionarilor din țara noastră. Discuția a vizat problemele curente ale vârstnicilor, dar și acțiunile întreprinse de guvernare pentru a-i susține.

Reprezentanții Uniunii Pensionarilor au vorbit despre situația în care se află vârstnicii în Republica Moldova și au subliniat dorința lor de a se implica în proiecte sociale ce i-ar ajuta pe pensionari. Șefa statului a spus că împărtășește pe deplin îngrijorările persoanelor în etate și nevoia de a îmbunătăți accesul lor la serviciile medicale și sociale. Ea a subliniat totodată că, în mai puțin de un an, autoritățile au majorat pensia minimă cu 68%, până la 2278 de lei, și pensia medie cu 40%. A fost introdusă pensia anticipată și modificat mecanismul de indexare a pensiei pentru a include, pe lângă inflație, și criteriul creșterii economice.

Maia Sandu a menționat că situația pensionarilor – în special, a celor cu venituri mici și singuratici – rămâne una dintre preocupările constante ale guvernării. Se lucrează la un program de măsuri de compensare a costurilor suportate de ei în sezonul rece, dar și la identificarea unor surse pentru crearea unui fond care să finanțeze servicii sociale destinate acestei categorii de pensionari.

Total
0
Shares
Total
0
Share