Politică

Maia Sandu va fi de acord? Năstase consideră că PSRM trebuie să desemneze candidatul la funcția de Premier

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputații PSRM sunt în drept să propună o candidatură pentru funcția de Prim-ministru, deoarece au cei mai mulți deputați în Parlament. Opinia aparține liderului Platformei DA, Andrei Năstase, care a participat ieri la emisiunea Politica la TV8.

„Socialiștii au 35 de mandate și ei ar trebui să pornească procesul de propunere a Prim-ministrului”, a declarat Andrei Năstase către Natalia Morari. 
 

Recent, în cadrul unei conferințe de presă, Năstase și Sandu anunțau că cei 26 de deputați din blocul ACUM au decis înaintarea liderului PPDA la funcția de președinte al Parlamentului, iar lidera PAS – la funcția de premier. Ei mai spuneau atunci că soluția cea mai viabilă pentru Moldova ar fi crearea unui Guvern minoritar.

Amintim că Igor Dodon a anunțat că socialiștii sunt gata să facă alianță cu blocul ACUM, în schimb le cer câteva ministere în Guvern, iar lidera partidului Zinaida Grecianîi să fie votată Președinta Parlamentului. În prezent discuțiile dintre cele 3 partide – PSRM, PAS și DA – continuă, dar fără careva rezultate.

Dialog între Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și Blocul ACUM, maia sandu igor dodon, pas platforma da psrm, 
loading...

Comments are closed.