Maia Sandu va lua „în curând” o decizie în privința numirii judecătorilor cu mandatele expirate

Maia Sandu va lua „în curând” o decizie în privința numirii judecătorilor. Aceasta a anunțat în cadrul emisiunii Secretele Puterii că magistrații care nu se vor regăsi în listă „au dreptul să meargă la următorul CSM” pentru că actualul „nu vrea să-și asume această evaluare”. „Vor merge și vor răspunde la întrebări”, a spus ea, scrie unimedia.info

„În curând voi lua o decizie. Aici lucrurile se complică pentru că Consiliul Superior al Magistraturii nu mai poate face evaluarea, deci este cumva în condițiile actuale când a intervenit Curtea Constituțională i-a limitat aceste puteri ale Consiliului Superior al Magistraturii, deci eu am primit această listă lungă fără ca să treacă prin filtrul Consiliului Superior al Magistraturii. Acum indiferent ce credem noi de acest filtru, dar cel puțin Consiliul are niștre instrumente prin care poate să intervină. Eu legal nu am foarte multe instrumente prin care pot să verific sau cel puțin un mecanism clar prin care eu pot să verific acești candidați la funcțiile de judecători.

Am încercat să colectez informații de la mai multe instituții, uneori informațiile sunt contradictorii, oricum în următoarele zile pornind de la informația pe care o consider eu relevantă o să iau o decizie, iar cei care nu se vor regăsi acum în această listă au dreptul să meargă la următorul CSM pentru că din păcate acest CSM nu vrea să-și asume această evaluare. Vor putea merge la următorul CSM și să-și demonstreze sau să răspundă la întrebările pe care le formulez eu sau le are CSM-ul”, a declarat Sandu.

Total
0
Shares
Total
0
Share