Maia Sandu vizitează Elveția

În perioada 18-19 octombrie, Maia Sandu se află în vizită oficială în Confederația Elvețiană, la invitația președintelui Alain Berset.

„Am avut o primire călduroasă din partea Președintelui Alain Berset astăzi la Berna. Elveția, un prieten de încredere, ne-a sprijinit cu generozitate de-a lungul anilor. Inițiativele susținute de Biroul de Cooperare al Elveției în Republica Moldova îmbunătățesc nivelul de trai oamenilor”, a declarat Sandu.

Datorită sprijinului oferit de Confederația Elvețiană mii de moldoveni din zonele rurale au acces la apă potabilă, au fost îmbunătățite condițiile în maternități și servicii de sănătate pentru adolescenți, iar tinerii pot urma programe de educație profesională, care corespund cerințelor pieței. Iar marți, 17 octombrie, la Chișinău, în cadrul Platformei de Sprijin pentru Moldova, ministrul de externe elvețian Ignazio Cassis a anunțat un nou pachet de asistență, care ne va ajuta să modernizăm în continuare țara și să îmbunătățim nivelul de trai pentru cetățenii noștri.

În discuțiile cu președintele Berset și membrii Consiliului Federal, șefa statului a abordat și cooperarea economică. Moldova a semnat în această vară un acord de liber schimb – EFTA – cu Elveția, Islanda, Liechtenstein și Norvegia. După ratificarea acestuia de către legislativul elvețian, companiile din ambele țări vor beneficia de mai multe oportunități. Tot ieri, a fost formalizată cooperarea în domeniul securității sociale și a turismului. Maia Sandu a menționat că partenerii elvețieni ne sprijină în lupta noastră cu corupția, astfel încât cei care au furat țara să fie dați pe mâna legii.

„Din numele tuturor cetățenilor moldoveni, i-am mulțumit Președintelui Berset, membrilor Consiliul Federal și tuturor cetățenilor elvețieni pentru sprijinul neobosit și solidaritatea continuă a Elveției”, a conchis șefa statului.

Total
0
Shares
Total
0
Share