Maiei Sandu i-a fost trimisă o adresare privind convocarea unui referendum pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate

O formațiune politică din afara Parlamentului a transmis oficial adresarea către președintele țării și Parlament cu propunerea de a iniția un referendum republican consultativ, în care cetățenii să răspundă dacă vor sau nu alegeri parlamentare anticipate.

„Este momentul să utilizați statutul și atribuțiile Dumneavoastră pentru a iniția acest referendum, oferindu-le astfel oportunitatea cetățenilor noștri de a-și exprima voința directă într-o chestiune de importanță națională crucială”, se arată în demers.

Referendumul ar urma să conțină întrebarea: „Doriți alegeri parlamentare anticipate?” și cu variantele de răspuns „DA” și „NU”.

Partidul cere un răspuns până pe 8 martie, în caz contrar își rezervă dreptul de a face uz de normele legislative în vigoare care oferă posibilitatea inițierii referendumului republican de către cel puțin 100 000 de cetățeni ai Republicii Moldova cu drept de vot.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share