Politic

Majoritatea PAS și ”opoziția constructivă” se opun interzicerii prin lege a vânzării terenurilor agricole străinilor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputații PAS și cei din fracțiunea Șor nu au susținut proiectul Codului Funciar, care reglementează juridic relațiile funciare și interzice vânzarea pământului agricol străinilor. Aceștia s-au abținut de la vot, miercuri, în Comisia economie, buget și finanțe, invocând mai multe motive.

Vicepreședintele comisiei parlamentare agricultură și industrie alimentară, deputatul socialist Radu Mudreac, a declarat că documentul a fost elaborat pe parcursul a trei ani de către specialiști de la Universitatea Agrară, Academia de Științe a Moldovei, experți în cadastru, inclusiv experți din Ungaria și Polonia.

Mudreac le-a atras atenția parlamentarilor de la PAS și din fracțiunea Șor că acest Cod este așteptat de agricultori și specialiștii de pe piața funciară.

”Principiile de bază ale a noului cod sunt domeniul de reglementare, fondul funciar, dreptul asupra terenurilor și reglementările funciare. Un titlu de bază este interdicția de a vinde terenurile agricole străinilor”, a menționat Mudreac.

Anterior, deputatul socialist Radu Mudreac a atras atenția că în componența Guvernului Gavrilița sunt doi miniștri care au susținut ideea vânzării terenurilor agricole către străini. Parlamentarul a declarat că aceste persoane insistă pe faptul că investițiile în agricultură pot fi majorate doar prin acordarea dreptului străinilor de a cumpăra pământurile moldovenești.

loading...

Comments are closed.