Alte știri

Malala Yousafzai, cea mai tânără laureată a Premiului Nobel va studia la Oxford

Pinterest LinkedIn Tumblr

Activista pakistaneză Malala Yousafzai, cea mai tânără laureată a premiului Nobel, care a primit această distincție (pentru pace) la vârsta de doar 17 ani, s-a declarat joi ”încântată că a fost admisă la Universitatea Oxford”, informează Reuters.

La Oxford, Malala va studia politică, filosofie și economie. Tânăra pakistaneză, alături de alte mii de studenți din Marea Britanie, au aflat numele universităților la care vor studia începând din această toamnă, după afișarea rezultatelor la examenele finale, scrie Agerpres.

La Oxford, una dintre cele mai prestigioase universități din lume, au mai urmat aceleași cursuri David Cameron, fost prim—ministru al Marii Britanii, dar și fostul prim-ministru pakistanez Benazir Bhutto.

Malala Yousafzai, în prezent în vârstă de 20 de ani, a devenit cunoscută în 2012, după ce a fost împușcată în cap de un taliban pentru că a apărat dreptul la educație al fetelor, în pofida interdicțiilor impuse de fundamentaliștii islamici.

A fost recompensată cu premiul Nobel pentru pace în anul 2014.

”Sunt încântată că voi merge la Oxford! Felicitări tuturor elevilor care au dat examenele de nivel A! A fost un an greu. Numai bine în continuare!” a scris tânăra pakistaneză într-un mesaj publicat pe Twitter. Examenele de nivel A (A-level) din Marea Britanie constau în testele de finalizare a studiilor liceale.

După ce s-a recuperat în urma atacului taliban, Malala Yousafzai a urmat cursurile unei școli din Marea Britanie.

Statisticile provizorii arată o scădere a numărului de locuri alocate de universități, deși numărul elevilor care obțin note mari a crescut.

Departamentul pentru Admitere în Universități (UCAS) a explicat pe site-ul său că scăderea numărului de locuri la universitățile britanice a fost determinat de o scădere a numărului de admiși în rândul studenților mai în vârstă și de un număr mai mic de studenți provenind din Uniunea Europeană.

Potrivit UCAS, 416.310 de persoane au fost acceptate în universități pe baza rezultatelor obținute la examenele „A-level”, în scădere cu un procent față de 2016. Unul din patru rezultate a fost A sau A*, cele mai bune note, în creștere cu 0,5 procente față de anul trecut.

loading...

Comments are closed.