Externe

Mamă condamnată la închisoare, după ce și-a obligat fiica minoră să se căsătorească

Pinterest LinkedIn Tumblr

O femeie din Birmingham a fost condamnată la patru ani și jumătate de închisoare, după ce și-a obligat fiica de 17 ani să se căsătorească cu un bărbat de două ori mai în vârstă.

În septembrie 2016, femeia și-a dus fiica de 17 ani în Pakistan, unde a obligat-o să se căsătorească cu un bărbat de 36 de ani. Individul o lăsase însărcinată pe minoră când avea 13 ani, ceea ce mama a interpretat a fi un „contract de căsătorie”, scrie BBC News.

La anunțarea sentinței, Patrick Thomas, judecător la instanța din Birmingham, a precizat că victima „a fost vândută pentru pașaportul ei”. Printre cei chemați la audieri a fost și victima, care a mărturisit că mama sa a agresat-o și a amenințat-o că o să îi ardă pașaportul, ca să o facă să accepte căsătoria.

„Nu e greu să ne închipuim prin ce a trecut. Au păcălit-o fără remușcări. Era speriată, singură, ținută în Pakistan împotriva voinței proprii și forțată să accepte un mariaj de care era îngrozită. Probabil știai în ce stare este, dar din motive personale ai dus căsătoria la bun-sfârșit”, i-a spus judecătorul Patrick Thomas femeii care acum are 40 de ani.

Procuroarea Deborah Gould a prezentat instanței o mărturie a victimei, în care tânăra a mărturisit că este mândră de ea că a vorbit deschis despre experiența traumatică prin care a trecut și să le convingă și pe alte tinere să ceară ajutor.

Când tatăl victimei a aflat ce a făcut mama ei, a anunțat serviciile sociale și poliția. Acesta este primul caz în care o femeie e condamnată pentru că și-a obligat fiica să se căsătorească.

loading...

Comments are closed.