Mama lui Michelle Obama a încetat din viaţă: „A fost şi va fi o singură Marian Robinson”

Marian Shields Robinson, mama lui Michelle Obama, care s-a mutat cu familia Obama la Casa Albă când ginerele său, Barack Obama, a fost ales preşedinte, a murit. Ea avea 86 de ani, anunţă The Guardian, sursă citată de news.ro

Moartea lui Robinson a fost anunţată într-un omagiu online de Michelle Obama şi a inclus detalii despre timpul petrecut de Robinson trăind la Casa Albă.

„A fost şi va fi o singură Marian Robinson”, se spune în declaraţie.

Era văduvă şi rezidentă în Chicago, când s-a mutat la Casa Albă în 2009 pentru a ajuta la îngrijirea nepoatelor Malia şi Sasha. Robinson s-a opus iniţial ideii de a merge la Washington, iar Michelle Obama a fost nevoită să apeleze la ajutorul fratelui ei, Craig, pentru a-şi convinge mama să se mute.

„Au fost multe motive bune şi întemeiate pe care Michelle le-a invocat în faţa mea, dintre care nu în ultimul rând a fost oportunitatea de a continua să petrec timp cu nepoatele mele, Malia şi Sasha, şi de a le ajuta să aibă un sentiment de normalitate, o prioritate pentru părinţilor lor, încă de când Barack şi-a început cariera politică”, a scris Robinson în prefaţa la A Game of Character, o carte de memorii a fiului ei, fost antrenor de baschet masculin la Universitatea de Stat din Oregon.

„Sentimentul meu, totuşi, a fost că i-aş putea vizita periodic, fără să mă mut, şi să fiu în continuare acolo pentru fete”, a spus ea.

Robinson a scris că fiul ei a înţeles de ce a vrut să rămână în Chicago, dar a folosit totuşi un raţionament pe care îl folosea adesea pentru el şi sora lui. El i-a cerut să vadă mutarea ca pe o şansă de a creşte şi de a încerca ceva nou. Ca un compromis, ea a acceptat să se mute, măcar temporar.

Nepoatele Malia şi Sasha aveau doar 10 şi şapte ani când Casa Albă a devenit acasă în 2009. În Chicago, Robinson devenise aproape un părinte surogat pentru fete în timpul campaniei prezidenţiale din 2008. Ea s-a retras din slujba ei de secretară de bancă.

La Casa Albă, Robinson le-a oferit fetelor o prezenţă liniştitoare, pe măsură ce părinţii lor s-au acomodat în noile lor roluri, iar lipsa ei de protecţie din partea Serviciului Secret a făcut posibil să le însoţească zilnic la şcoală şi de la şcoală fără prea mare agitaţie.

„Nu aş fi ceea ce sunt astăzi fără mâna fermă şi iubirea necondiţionată a mamei mele, Marian Shields Robinson”, a scris Michelle Obama în memoriile sale din 2018, Becoming.

Familia Obama a reflectat asupra timpului pe care Robinson l-a petrecut la Casa Albă, în omagiul pe care i l-a adus: „Atractiile şi farmecul Casei Albe nu au fost niciodată potrivite pentru Marian Robinson. „Arată-mi doar cum să lucrez la maşina de spălat şi sunt bine”, spunea ea. Mai degrabă decât să se întâlnească cu câştigătorii de Oscar sau laureaţii Nobel, ea a preferat să-şi petreacă timpul sus, în camera de lângă dormitorului ei, cu ferestre mari care dădeau spre Monumentul Washington. Singurul pe care a cerut să-l întâlnească a fost Papa”.

Total
0
Shares
Total
0
Share