Alte știri

Mama – omorâtă, restul familiei – la închisoare: Tatăl și fratele tinerei care și-a omorât mama la Comrat tot se află după gratii

Pinterest LinkedIn Tumblr

Tatăl și fratele fetei care și-ar fi omorât cu sânge rece propria mamă la Comrat ar fi plasați în arest preventiv, pentru huliganism. Conform surselor UNIMEDIA, este vorba despre ex-candidatul la funcția de bașcan al Găgăuziei în cadrul scrutinului din 2019, Vasile Aladov și fiul acestuia, dintr-o altă căsătorie, Vitali Aladov, transmite Telegraph.md, cu referire la Unimedia.info

UPDATE // Fetița din Otaci nu a fost găsită pe parcursul nopții trecute. Oamenii legii o vor căuta și astăzi

Potrivit încheierii din 9 septembrie 2020 Vasile Aladov și Vitali Aladov au fost plasați în arest preventiv pentru 30 de zile, Vasile Aladov fiind acuzat în baza art.art.287 (huliganism) alin.(3) lit. b), f), 187 alin.(2) Cod penal și Vitali Aladov acuzat în baza art.art.287 alin.(3), 155 alin.(1), 287 alin.(1) lit. b), f), 187 alin.(2) Cod penal.

Mai exact, Vitali Aladov se face vinovat de „tamponarea automobilului echipajului de poliție în care se aflau ofițerii de poliție, dar și învinuirea de amenințare a Șefului Inspectoratului de Poliție Comrat, inclusiv învinuirea de lipsă de respect față de somațiile ofițerilor de poliție de a înceta acțiunile ilegale ale lui Vasile Aladov”, potrivit unei încheieri emisă de Curtea Supremă de Justiție.

CSJ a fost solicitată să se implice pentru a decide strămutarea cauzei ce-i vizează pe cei doi într-o altă instanță decât cea de la Comrat, întrucât ar exista „un interes din partea mediului politic local în soluționarea cauzei penale în privința acestuia”, spunea în instanță avocatul lui Aladov, Victor Coda.

Colegiul Penal însă a consemnat că „găsește neîntemeiate și criticele titularilor prin care afirmă că Aladov Vasile a fost candidat la funcția de bașcan (guvernator) al UTA Găgăuzia, fapt ce implică și un interes din partea mediului politic local în soluționarea cauzei penale în privința acestuia. Colegiul Penal menționează că indiferent de interesul politic manifestat, justiția este înfăptuită exclusiv de judecător, astfel încât toate considerațiile în acest domeniu referitoare la independența justiției și apărarea acesteia este atribuit binomul justiție-judecător, fapt reflectat în actele judecătorești în mod constant și neechivoc, de către instanțele judecătorești naționale”, se arată în Încheierea Curții Supreme de Justiție.

„La data de 9 septembrie, CSJ respinge cererea cu privire la recuzarea judecătorilor Curții de Apel Comrat, precum și strămutarea judecării recursului declarat împotriva încheierii Judecătoriei Comrat sediul Central din 23 august 2020, de la Curtea de Apel Comrat la o altă instanță de judecată egală în grad, ca fiind neîntemeiată. Încheierea este irevocabilă, pronunțată integral în aceeași zi”, se mai arată în Încheierea CSJ.

Ulterior, la data de 4 noiembrie 2020, CSJ respinge cererea înaintată de inculpați privind strămutarea judecării cauzei penale de la Judecătoria Comrat la o altă instanță de judecată egală în grad și o califică drept neîntemeiată. Încheierea este irevocabilă, pronunțată integral la aceeași dată.

Amintim că sâmbătă, 12 decembrie, o tânără de 21 de ani, care ar fi consumatoare de droguri, și-a înjunghiat mama. Potrivit poliției, tânăra din Comrat a înjunghiat cu un cuțit femeia, de 40 de ani, de mai multe ori. După aceea, cu același cuțit, fata a tăiat inima din pieptul mamei și a aruncat-o în apartament. Confilctul dintre ele s-ar fi iscat după ce victima i-a spus că intenționa să o interneze la spital. Ulterior, tânăra a plecat la un cunoscut, dar poliția a reușit să o găsească și să o rețină.

Poliția a inițiat un dosar penal. La 15 decembrie, magistrații Judecătoriei Comrat au admis demersul procurorilor și au emis un mandat de arest preventiv pentru 30 de zile fetei care și-ar fi omorât mama.

Tânăra care și-a spintecat mama poate scăpa de pedeapsă. Cum ar fi posibil aceasta

 

loading...

Comments are closed.