Mămăliga – un remediu neaşteptat! E ca și când ai lua un pumn de pastile

mamaliga, bucate traditionale

Potrivit cercetătorilor endocrinologi, consumarea unei porţii de mămăligă în fiecare zi scade cu 60% riscul de boli psihice cauzate de tulburări tiroidiene. Mai mult, mămăliga echilibrează glicemia, scade nivelul colesterolului, reduce riscul de ateroscleroză şi creşte chiar şi fertilitatea la femei.

Un studiu antropologic purtat în Republica Moldova, unde mămăliga este aproape nelipsită de pe masa moldovenilor, arată că 9% dintre femeile de peste 65 de ani au demonstrat la teste o activitate ovariană foarte intensă, manifestată inclusiv prin prelungirea vieţii sexuale după această vârstă.

Deşi multă lume crede că mămăliga îngraşă, lucrurile stau cu totul altfel în realitate: mămăliga moale are de patru ori mai puţine calorii decât pâinea, iar mămăliga vârtoasă, de două ori mai puţin.

Mămăliga sprijină secreţia şi eliminarea bilei, având totodată şi acţiune antiinflamatoare asupra colecistului, acţionând chiar ca un remediu în dischinezia biliară, în dispepsie şi în colecistită.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share