MAN cheamă la boicotarea „alegerilor” din comuna Bubuieci

Mișcarea Alternativa Națională (MAN) condamnă ferm decizia Comisiei Electorale Centrale de a organiza votarea repetată pentru funcția de primar al comunei Bubuieci, în absența candidatului nostru, Leonid Umaneț.

Prin votul ilegal al celor șase membri desemnați de Partidul Acțiune și Solidaritate, CEC a invalidat rezultatele alegerilor din noiembrie 2023. Această decizie arbitrară a anulat victoria clară a candidatului nostru, Leonid Umaneț, care l-a devansat în turul doi pe candidatul PAS. Decizia de a organiza votarea repetată nu doar că încalcă procedurile legale, dar și ignoră contestațiile care sunt în curs de examinare în instanțele de judecată referitoare la anularea rezultatelor scrutinului din noiembrie. Să nu uităm că și la Curtea Constituțională a fost ridicată o excepție de neconstituționalitate.

Observăm cu îngrijorare și o interferență politică în procesul de justiție, epxrimată prin tărăgănarea intenționată a examinării contestației noastre. Dosarul este pasat între trei judecători, care s-au abținut succesiv de la examinare, ceea ce pare să fie o încercare de a evita suspendarea alegerilor repetate stabilite pentru data de 11 februarie 2024.

MAN subliniază că doar după soluționarea definitivă și irevocabilă a tuturor dosarelor în curs, CEC ar avea dreptul legal de a iniția orice acțiuni electorale.

În acest context, facem apel la alegători să boicoteze această tentativă ilegală de votare. Îndemnăm candidații la funcția de primar să își retragă candidaturile din aceste „alegeri” compromise și solicităm tuturor actorilor electorali să aștepte deciziile instanțelor de judecată. În cazul unei soluții legale favorabile în instanță, solicităm organizarea unor noi alegeri, transparente și echitabile, la care să participe toți candidații eligibili, inclusiv reprezentantul MAN.

Reamintim că Leonid Umaneț, primarul ales în luna noiembrie, îndeplinește toate condițiile legale și procedurale pentru a candida și pentru a deține funcția de primar. Certificatul său de studii a fost prezentat atât în instanță, cât și la CEC. A fost înregistrat de organele electorale conform legislației în vigoare și Leonid Umaneț a desfășurat o campanie electorală corectă și în conformitate cu legea.

MAN își exprimă unitatea cu locuitorii din Bubuieci care, prin protestele lor, au demonstrat atașamentul față de principiile unui stat de drept și ale democrației.

Total
0
Shares
Total
0
Share