MAN fuzionează cu PSDE, iar Ion Ceban va deveni noul lider al social-democraților europeni din Republica Moldova

Ieri, în urma unei întâlniri politice, au fost publicate câteva fotografii pe internet în care apăreau Iurie Ciocan, președintele organizației teritoriale a PSD în Republica Moldova, și Ion Ceban, președintele Partidului Mișcarea Alternativa Națională.

“Coordonăm planurile pentru 2024. Calitatea vieții oamenilor și garantarea ireversibilității vectorului pro-european sunt prioritățile de bază”, a scris Iurie Ciocan despre întâlnirea cu liderul MAN.

“Am făcut un schimb de opinii pentru continuarea colaborării”, a fost mesajul publicat la scurt timp de către Ion Ceban, fiind confirmată întâlnirea.

Potrivit informațiilor obținute de către redacția noastră, la această ședință de lucru s-a discutat inclusiv fuziunea Mișcării Alternativa Națională cu Partidul Social Democrat European (PSDE), formațiune condusă în prezent de Ion Sula, dar care este curată de PSD România și orientată către direcția pro-europeană.

Aceleași surse ne-au comunicat că fuziunea celor două partide va avea loc în următoarea perioadă, iar Ion Ceban va deveni liderul PSDE, respectiv al social-democraților europeni din Republica Moldova.

La întrebarea de ce MAN va fuziona cu PSDE și nu invers, am primit răspunsul că PSDE are recunoaștere internațională și deține calitatea de membru al PES (Partidul Socialiștilor Europeni).

Menționăm că recent a avut loc Conferința organizației teritoriale a PSD în Republica Moldova, în cadrul căreia Iurie Ciocan a fost reales în calitate de președinte. La eveniment au participat mai mulți membri ai MAN, iar Victor Pruteanu, jurist cu experiență în domeniul administrației publice centrale și locale, consilier în Cabinetul Primarului General al municipiului Chișinău, a fost ales în echipa de conducere a OT PSD în Republica Moldova.

Ion Sula și alți lideri ai PSDE nu au avut nicio reacție publică la întâlnirea dintre Iurie Ciocan și Ion Ceban.

Total
0
Shares
Total
0
Share