Mandatul lui Ion Ceban în funcția de primar al municipiului Chișinău a fost validat

Mandatul lui Ion Ceban în funcția de primar al capitalei a fost validat. Decizia a fost luată astăzi de Consiliul electoral al circumscripției electorale (CECE) Chișinău, scrie Moldova1.md

„Se propune să se valideze mandatul primarului general ales al municipiului Chișinău, domnul Ion Ceban, desemnat de către Partidul Politic Mișcarea Alternativă Națională (MAN). Prezenta hotărâre va intra în vigoare la data adoptării și se va transmite Comisiei Electorale Centrale și poate fi contestată în decurs de 3 zile de la data adoptării”, a spus Ina Babin, secretara CECE Chișinău.

Totodată, CECE Chișinău a validat și mandatele celor 51 de consilieri municipali. Prin urmare MAN obține 20 de mandate; PAS – 20 de mandate; PSRM – 6 mandate; PCRM – 2 mandate; Partidul „Renaștere” – 1 mandat; Platforma DA – 1 mandat și Partidul Nostru – 1 mandat.

Amintim că pe 5 noiembrie în Republica Moldova au avut loc alegeri locale generale. Rata de participare la vot, în municipiul Chișinău, 41,43%. În urma numărării voturilor, Ion Ceban, s-a clasat pe primul loc cu un scor de 50,62%, fiind urmat de candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Lilian Carp, care a fost votat de 28,23 la sută dintre alegători.

Potrivit Codului Electoral, candidatul pentru funcția de primar se consideră ales dacă a întrunit mai mult de jumătate din voturile valabil exprimate ale alegătorilor care au participat la votare.

Total
0
Shares
Total
0
Share