Mandatul lui Ion Munteanu în fruntea PG ar putea fi prelungit pe un termen nedeterminat

Interimatul funcției de procuror general încetează de drept la numirea în funcție a unui nou procuror general sau la încetarea suspendării din funcție a procurorului general în privința căruia a fost pornită anterior urmărirea penală. Acest lucru este prevăzut în proiectul de lege pentru interpretarea prevederilor articolului 17 alineatul (17) din Legea cu privire la Procuratură. Documentul a fost votat în prima și a doua lectură, în cadrul ședinței plenare de astăzi.

SONDAJ: Licitația de la Aeroport este trucată și va avea un „un rezultat influențat sau controlat de actuala putere politică”, consideră 55 la sută dintre respondenți

De asemenea, documentul prevede că expirarea termenului maximal de șase luni de la data intervenirii vacanței funcției de procuror general nu are efect extinctiv sau rezolutoriu asupra interimatului funcției date.

Astfel, mandatul lui Ion Munteanu în fruntea PG ar putea fi prelungit pe un termen nedeterminat.

De menționat că interpretarea oferită de organul legislativ are drept scop elucidarea sensului și conținutului voinței legiuitorului și este obligatorie pentru cei care aplică normele în cauză.

Proiectul de lege va intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial, iar efectele acestuia se aplică inclusiv în cazul unui interimat al funcției de procuror general aflat în realizare la data intrării în vigoare a documentului.

Total
0
Shares
Total
0
Share