Alte știri

MAREA BRITANIE // 75% dintre adulți au fost deja vaccinați anti-COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Trei din patru adulți britanici au primit cel puțin o doză de vaccin împotriva coronavirusului, a anunțat guvernul britanic, informează Agora.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Departamentul de Sănătate a precizat că 75,2% dintre persoanele de 18 ani și mai mult au primit o injecție, iar 49,5% sunt complet vaccinate după două doze. Una dintre țările fruntașe la nivel mondial în ceea ce privește vaccinarea, Marea Britanie se grăbește să imunizeze toți adulții și să limiteze răspândirea unei variante mai contagioase a virusului.

Marea Britanie are una din cele mai înalte rate de vaccinare din lume și cea mai bună în Europa.

Noua tulpină, care a fost detectată pentru prima dată în India, reprezintă în prezent majoritatea cazurilor noi din Marea Britanie.

Țara a înregistrat aproape 128 000 de decese cauzate de coronavirus, cel mai mare număr din Europa. O campanie de vaccinare în masă, care a început în decembrie, a făcut ca noile infecții și decese să scadă brusc, dar cazurile confirmate sunt din nou în creștere.

Pe 2 iunie, Marea Britanie a raportat 4.330 de noi infecții și o creștere de 35% în ultimele șapte zile. Cu toate acestea, decesele zilnice rămân scăzute. Pe 1 iunie, Marea Britanie nu a raportat niciun nou deces zilnic din cauza COVID-19, pentru prima dată din iulie anul trecut.

Citește și: „Domnia” lui Netanyahu în Israel ia sfârșit. Opt partide de opoziție formează un guvern nou cu premier prin rotație

loading...

Comments are closed.