Marfă în valoare de circa 1 milion de lei, transportată ilegal în zona de frontieră

O captură de mărfuri, care ar fi fost introdusă în mod ilegal în Republica Moldova, ridicată de angajații Poliției de Frontieră. Microbuzul cu marfă a fost depistat în regiunea localităților Tudora și Crocmaz, raionul Ștefan Vodă.

În cadrul unor măsuri speciale de investigații, polițiștii de frontieră din cadrul SPF Tudora-1 împreună cu ofițerii de investigații ai Direcției regionale EST au acționat în zona de responsabilitate pe linie de combatere a ilegalităților la frontieră. Ca urmare, pe traseu a fost oprit un microbuz, existând bănuială rezonabilă asupra bunurilor transportate. La volanul mijlocului de transport a fost legitimat un cetățean moldovean de 37 de ani.

În rezultatul verificării fizice, în compartimentul marfar au fost depistate mărfuri de larg consum, pentru care șoferul nu a putut prezenta documentele necesare. Din primele cercetări, valoarea bunurilor transportate se estimează la circa 1000000 lei.

La cele depistate, moldoveanul a declarat că ar fi preluat marfa de la alți conaționali care au trecut-o din Ucraina în R. Moldova, prin punctul de trecere a frontierei Tudora-Starokazacie. Totodată, din spusele acestuia, întregul lot de marfă urma să ajungă la Căușeni, pentru vânzare.

În continuare, cercetările au loc sub toate aspectele legale.

Total
0
Shares
Total
0
Share