Politic

Maria Grapini, europarlamentar: În Republica Moldova lucrurile sunt în progres. UE trebuie să acorde ajutorul macrofinanciar!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un alt europarlamentar care a ținut ieri în cadrul Parlamentului European un discurs ferm în sprijinul Republicii Moldova, este și Maria Grapini. Europarlamentarul PPU a declarat că ajutorul ar completa resursele furnizate de FMI și de alte instituții multilaterale cu care Republica Moldova are angajamente financiare.

„Din 1990 și până acum, am mers și merg de 3-4 ori pe an în Republica Moldova. Sunt lucruri în progres, sunt și foarte multe care trebuie schimbate, dar pentru trei care au furat de la bancă n-o să pedepsim toți cetățenii din Republica Moldova! Republica Moldova are nevoie de acordarea asistenței macrofinanciare și Comisia a prezentat foarte bine condiționalitățile economice și politice, raportorii, de asemnea, au pregătit un raport votabil, care va aduce acest sprijin extraordinar de important. Nu putem să respingem acordarea ajutorului macrofinanciar, pentru că ar lipsi Uniunea Europeană de un instrument util pentru promovarea reformelor în Republica Moldova și ar descuraja cetățenii acestui stat”, a declarat Grapini.

Europarlamentarul PPU-sl a insistat, în final, pe ideea coeziunii europene, vitală în vremurile complicate pe care le traversează lumea contemporană.

„În contextul global, cred că trebuie să crească încrederea cetățenilor în UE și a celor din Republica Moldova. Voi vota acest raport și felicit raportorii!”, a conchis Maria Grapini.

loading...

Write A Comment