Politic

Marian Lupu vrea să aducă acasă sabia lui Ștefan cel Mare din Turcia

Pinterest LinkedIn Tumblr

Împreună cu colegii din Comisia politică externă și integrare europeană, deputatul PDM Marian Lupu a efectuat zilele acestea, o vizită la Ankara. Invitația a fost lansată de către colegii săi din Legislativul Turciei și are drept scop consolidarea relațiilor dintre cele două state.

„Am avut un șir de întrevederi cu mai mulți demnitari și oficiali turci, inclusiv cu președintele Parlamentului Turciei, Ismail Kahraman, cu ministrul de externe, Mevlüt Çavuşoğlu, cu președintele Comisiei afaceri externe, Volkan Bozkir. Am discutat pe seama mai multor subiectele social-politice și economice, inclusiv, în cadrul întrevederilor, am discutat și posibilitatea reală de a fi adusă la Chișinău, sabia lui Ștefan cel Mare, pentru a fi expusă la Muzeul Național de Istorie”, a scris Lupu pe facebook.

pdm, Marian Lupu vrea să aducă acasă sabia lui Ștefan cel Mare din Turcia, partidul democrat din moldovaTelegraph amintește că sabia lui Ștefan cel Mare (1457-1504)  se află expusă la Topkapî. Sabia are lungimea totală de 125 cm – lama de 102 cm, cu un mâner îmbrăcat în fir din argint împletit și cântărește 2,5 kg. Pe fața superioară a discului apare inscriptia: Eu domnul Stefan, voievod! împreună cu semnul crucii.

Marian Lupu vrea să aducă acasă sabia lui Ștefan cel Mare din Turcia

loading...

Comments are closed.