Alte știri

Mariana Rață acuză Consiliul Audiovizualului că ar fi subordonat politic socialiștilor! De ce blocul ACUM tolerează acest fapt?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Jurnalista Mariana Rață de la TV8 a urmărit aseară ședința Consiliului Audiovizualului. Ieri, CA a audiat raportul de monitorizare a televiziunilor privind modul în care au reflectat evenimentele din perioada crizei politice din iunie curent. „Dacă vă faceți iluzii că CA a dispus această monitorizare pentru că tare îi pasă de interesul cetățeanului pentru a primi informații corecte și obiective, greșiți. Președintele CA a dispus monitorizare (fără a consulta membrii CA) la solicitarea unui deputat socialist”, a scris Mariana Rață pe facebook. 

Jurnalista spune că tot fără a consulta membrii CA, președintele instituției a decis cine să fie monitorizat și cine nu. Surprinzător, dar un post de televiziune al socialiștilor, care curând riscă să devină „pervîi” din Moldova și care anterior a comis încălcări cu „căldarea”, a fost exclus din monitorizare!

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Tot surprinzător, la rugămintea unui alt deputat socialist, președintele CA a propus demisia Consiliului de Supraveghere al Teleradio Moldova. „Nu că nu ar merita demis, dar care e logica? După ce toate rapoartele de monitorizare de până acum ale CA la TRM au arătat că totul e super acolo, iar „Lacul lebedelor” e cel mai indicat produs TV pentru zilele de criză politică, când se schimbă guvernarea. De ce să te răstești așa la ei”, se întreabă jurnalista de la TV8.

În acest context, Mariana Rață a adresat public câteva întrebări:

1. Cum s-a întâmplat că președintele CA a decis să dispună (de unul singur, fără consultarea CA) monitorizarea activității posturilor tv în perioada de criză politică, la cererea unui deputat socialist – Vladimir Țurcan, și nu din proprie inițiativă?
2. Cum se face că, tot fără consultarea membrilor CA, Dragoș Vicol a decis de unul singur să excludă din lista posturilor TV care au fost monitorizate postul Accent TV, cu accente socialiste, chiar dacă monitorizările anterioare au arătat că acest post de televiziune a avut multiple încălcări ale legislației audiovizuale?
3. Ce are de discutat, domnul Vicol care tot mai des își bea cafeaua de la amiază cu o doamnă deputată socialistă, fostă șefă de televiziune?
4. Cum se face că tot la solicitarea unui socialist s-a purces la demiterea membrilor CS al TRM?
4. Este adevărat că până la sfârșitul acestei săptămâni vom avea un nou mega-mare mogul de presă…tot un „pervîi” socialist?
5. Și o întrebare pentru majoritatea parlamentară – CA tot a fost scoasă la mezat ”politic”, în spiritul „dezoligarhizării” din ultimele zile?

Rămâne să aflăm răspunsurile la aceste întrebări întrebătoare…

loading...

Comments are closed.