Alte știri

Marile puteri ale lumii au cerut Iranului să respecte condițiile acordului nuclear internațional

Pinterest LinkedIn Tumblr

Marile puteri ale lumii, cu excepția Statelor Unite, au cerut Iranului să respecte condițiile acordului nuclear internațional din 2015. Apelul a fost lansat la Viena, la o reuniune trimestrială a experților din Mara Britanie, Franța, Germania, China și Rusia cu o delegație de la Teheran, reuniune calificată de Iran drept „ultima șansă” pentru a salva acordul nuclear, relatează Europa Liberă. 

Pe de altă parte, la Londra, reprezentantul special al Statelor Unite în problema Iranului, Brian Hook, a avertizat că Washingtonul își va menține presiunile asupra Teheranului și chiar va „intensifica sancțiunile” până ce Iranul devine „o țară normală”. Mai mult, Hook a avertizat că Statele Unite vor sancționa orice ţară care importă petrol iranian şi nu se vor face excepții.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!
 
În mai 2018, Statele Unite s-au retras unilateral din acordul nuclear internațional semnat în 2015, prin care Iranul se obliga să renunțe la programul său nuclear cu capacități militare, în schimbul ridicării treptate a sancțiunilor internaționale. De atunci, Statele Unite au reimpus sancțiuni economice drastice împotriva Teheranului, încercând mai ales să blocheze exporturile iraniene de țiței, principala sursă de venit a țării.
 
La Osaka, unde participă la summitul G20, președintele american Donald Trump a declarat că „nu este nicio grabă acum cu Iranul. Să se gândească. Dacă lucrurile se rezolvă, foarte bine. Dacă nu, o să auziți cu siguranță”.
Summitul G20 japonia, Marile puteri ale lumii au cerut Iranului să respecte condițiile acordului nuclear internațional, trum putin summit g20, 
loading...

Comments are closed.