Marina Tauber a învins în primul tur din alegerile locale noi pentru funcția de primar la Bălți

marina tauber, partidul shor, membri partid shor, shor la orhei, ilan shor primar, ilan shor deputat, cadouri de pasti

Conform Datelor Comisiei Electorale Centrale (CEC), în primul tur din cadrul alegerilor locale noi de duminică, 21 noiembrie, pentru funcția de primar al municipiului Bălți a învins Marina Tauber, candidatul din partea partidului „Șor”. Pentru ea au votat 47,93% dintre alegători (15918), informează IPN.

Aproape de miezul nopții CEC a anunț printr-un comunicat de presă că „organele electorale ierarhic inferioare au încheiat procesul de numărare a voturilor” și a prezintat rezultatele preliminare ale alegerilor locale noi pentru funcția de primar în 15 localități din țară. Este vorba de „Informația prezentată până la recepționarea documentelor în original de la consiliile electorale de circumscripție electorală”, care poartă un caracter preliminar.

Pe locul al doilea în confruntarea electorală de la Bălți s-a clasat candidatul independent Nicolai Grigorișin, cu 20,93% (6951), iar pe locul al treilea, cu un scor egal de 14,08%, s-au clasat candidatul din partea Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate Boris Marcoci (4679) și candidatul din partea Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor Alexandr Nesterovschi (4677).

La alegerile de la Bălți au participat 32,79% (33 596) dintre alegători.

Conform Codului electoral, dacă niciunul dintre candidați nu a acumulat cel puțin jumătate din numărul alegătorilor care au participat la alegeri, în două săptămâni fa fi organizat al doilea tur de scrutin. În turul doi participă primii doi candidați stabiliți în ordinea descreșterii numărului de voturi obținute în primul tur. Respectiv, pentru funcția de primar al municipiului Bălți vor concura în turul doi Marina Tauber și Nicolai Grigorișin.

Total
0
Shares
Total
0
Share