Marina Tauber ar putea reveni la închisoare? Un fost judecător dezvăluie planul procurorilor

„Reținerile recente ale mai multor lideri regionali ai Partidului „ȘOR” au scopul de a acumula acuzații la adresa deputatului Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, pentru ca să fie din nou arestată. Asta deși, Tauber a stat după gratii în Penitenciarul nr. 13 și în arest la domiciliu, fără să existe probe care i-ar demonstra vinovăția”. Declarațiile au fost făcute de către avocatul Partidului „ȘOR”, Aureliu Colenco, în cadrul emisiunii «ИСТИНА», de la postul de televiziune TVC21.

În această săptămână, vicepreședintele Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, a fost eliberată din arest la domiciliu și plasată sub control judiciar. Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, s-a arătat, însă, nemulțumit de decizia magistraților și le-a cerut deschis să o revizuiască. Peste două zile, ofițerii CNA, ai Procuraturii Anticorupție și SIS au efectuat 55 de percheziții la domiciliile și mijloacele de transport ale mai multor lideri regionali ai Partidului „ȘOR”, iar 24 dintre aceștia au fost reținuți pentru acțiunile pretins ilegale de finanțare ilegală a Partidului „ȘOR”. Aceste persoane au fost, însă, lipsite de dreptul la apărare.

„Colegii mei avocați nu sunt lăsați să le apere interesele persoanelor reținute în cadrul dosarului privind așa-numita finanțare ilegală a Partidului „ȘOR”, în instanța de judecată, ceea ce reprezintă o încălcare gravă, motiv pentru care vom depune mai multe plângeri. Avocații sunt obligați să discute cu clienții, acesta este un drept, nu un moft. Din păcate, ilegalitățile din sistemul de justiție continuă. Presupunerea mea este că aceste acțiuni au loc cu scopul de a obține mărturii suplimentare pentru ca, pe viitor, să fie prezentate în instanța de judecată, ca să poată justifica anularea măsurii de plasare sub control judiciar a deputatului Marina Tauber. Până în prezent, nu există dovezi care ar demonstra că Marina Tauber este implicată în falsificarea sau luarea vreunor decizii legate de rapoartele de gestiune financiară și acceptarea finanțării de la un grup infracțional organizat sau organizație criminală, așa cum se invocă”, a adăugat Colenco.

În cadrul emisiunii, avocatul Aureliu Colenco a abordat și subiectul legat de dosarul privind frauda bancară în care este vizat liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor.

„Dosarul în care este vizat Ilan Șor reprezintă un așa-numit proiect de lungă durată, care a fost deschis în primul rând cu scopul de a-l șantaja pe clientul meu și în al doilea rând pentru ca, în orice moment favorabil cuiva, să fie condamnat și dus după gratii și să-l oblige să tacă. Și asta pentru că atunci când este vorba despre o escrocherie financiară de proporții mari cineva trebuie să răspundă pentru asta, iar anumite persoane trebuie să fie protejate. L-au ales pe cel care este mai puțin protejat, este mai vulnerabil și mai tânăr”, a mai spus Colenco.

În ceea ce privește zădărnicirea protestelor antiguvernamentale și distrugerea orășelului de corturi din centrul Chișinăului, în care mii de oameni au protestat față de viața grea pe care o duc, avocatul Aureliu Colenco, susține că actuala guvernare a încălcat libertatea întrunirilor, un drept prevăzut în Constituție – legea supremă a Republicii Moldova. Prin urmare, spune Colenco, toate abuzurile comise la adresa Partidului „ȘOR” vor fi motive de a depune plângeri la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

„Protestele din centrul capitalei au pornit de la faptul că oamenii sunt nemulțumiți de felul în care trăiesc, de prețurile și facturile din ce în ce mai mari. Vorbim despre necesitățile stringente ale oamenilor. Acțiunile guvernării, care au dispus distrugerea corturilor, încalcă articolul 40 din Constituție privind libertatea întrunirilor și ale tratatelor internaționale, semnate de Republica Moldova. Bineînțeles, vom depune plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului”, a menționat avocatul Aureliu Colenco.

Avocatul a reamintit despre soluțiile propuse de liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, privind recuperarea banilor din frauda bancară. Potrivit lui Ilan Șor, acționarii băncilor lichidate în anul 2015 sunt gata să răscumpere portofoliul de credite neperformante, să returneze statului prejudiciul care i-a fost cauzat, după care ei își vor recupera sumele de la adevărații beneficiari ai devalizării sistemului bancar moldovenesc. Propunerile lui Ilan Șor au fost ignorate de autorități. Recent, Ilan Șor, a declarat că guvernarea nu dorește recuperarea creditelor neperformante, deoarece nu va mai avea ce să-i reproșeze.

Total
0
Shares
Total
0
Share