Marina Tauber, deputat, s-a adresat lui Igor Dodon: „Sper că și dumneavoastră vă doriți alegeri corecte și transparente în comuna Tîrnova”

Marina Tauber, secretarul executiv al Blocului politic „Victorie”, s-a adresat lui Igor Dodon, președintele Partidului Socialiștilor, în legătură cu anularea înregistrării candidatului Partidului „Șansă”, Ruslan Filipaș, la alegerile primarului comunei Tîrnova. L-a îndemnat să îl convingă pe candidatul PSRM să se retragă din turul doi al alegerilor locale, pentru ca acestea să se desfășoare din nou – transparent și onest.

„Igor Nicolaevici, spuneți-mi, cum este posibil ca o comisie locală formată din oameni apropiați sau numiți de partidul dumneavoastră să anuleze înregistrarea unui candidat al unui partid de opoziție? Este nedrept să faci asta colegilor din opoziție. Sper că este vorba de o neînțelegere și că și dumneavoastră doriți alegeri corecte și transparente, astfel încât să câștige cel mai puternic candidat. Am o sugestie pentru dumneavoastră – solicitați candidatului dumneavoastră să se retragă din alegeri, astfel încât să se organizeze alegeri repetate și atunci oamenii vor decide cine trebuie să fie primarul comunei Tîrnova”, a declarat Marina Tauber.

Declarația a fost făcută după ce Comisia Electorală Centrală a comis un abuz fără precedent prin tipărirea buletinelor de vot pentru turul doi al alegerilor locale din Tîrnova fără numele lui Ruslan Filipaș. Acest lucru s-a întâmplat înainte de ședința CEC care urma să decidă asupra candidatului Partidului „Șansă”.

Mai mult, chiar și în cazul unei decizii nefavorabile, procedura prevede dreptul candidatului de a contesta în instanță.

„Am deschis pagina CEC și mi-am dat seama că buletinele de vot fuseseră deja tipărite, iar pe ele figura un singur candidat – candidatul din partea Partidului Socialiștilor. Fără un proces, fără nicio decizie oficială, candidatul din partea Partidului ”Șansă” nu se mai află pe buletinele de vot. A spune că sunt șocată înseamnă să nu spun nimic. Cum vor avea loc aceste alegeri? Se pare că acest candidat va fi pur și simplu numit, pus în scaun. Așa cum s-a întâmplat cu mine și cu Nicolae Grigorișin în municipiul Bălți”, a declarat Marina Tauber.

Vă reamintim că înregistrarea candidatului Partidului „Șansă” la alegerile locale din comuna Tîrnova, raionul Dondușeni, a fost anulată de către comisia electorală locală. Ruslan Filipaș a ieșit în turul al doilea cu sprijinul unui număr mare de persoane din localitate. Decizia a fost luată după ce inspectoratul de poliție din Dondușeni a depus două sesizări potrivit cărora trei persoane ar fi primit bani de la domnul Filipaș. La aceste reclamații nu a fost atașată nicio dovadă.

Candidatul din partea Partidului „Șansă” și a blocului politic „ Victorie” a calificat aceste acuzații drept false și motivate politic.

Total
0
Shares
Total
0
Share