Marina Tauber, lăsată fără imunitate parlamentară: ”Vom intra în istoria țării noastre și a lumii întregi cu acest caz “penal” rușinos, care este și de plâns, și de râs”

Deputatul fracțiunii partidului “ȘOR” Marina Tauber a rămas din nou fără imunitate parlamentară. Numărul de cazuri, în care a fost lipsită de protecție juridică, este greu de estimat. Politiciana însăși a declarat: “Indiferent de câte ori îmi veți retrage imunitatea de deputat, eu mi-am dezvoltat deja propria mea imunitate, cea mai puternică, la toate aceste proceduri”.

“Vreau să spun că, astăzi, doamna Dragalin, de exemplu, a vorbit despre cazuri penale de rezonanță, despre stadiul în care se află. Ea nu a spus însă că nu există o decizie finală și definitivă pe cazurile membrilor echipei lui Ilan Șor, nu există niciuna, și, de asemenea, a uitat să spună că acei doi deputați, de pe care au fost retrase toate acuzațiile în unul dintre cazurile din 2019, calificându-le ca fiind politice, sunt Tauber și Apostolova. În 2019, în septembrie, am fost reținute, lipsite de imunitate, cu spectacol și circ, posibil și imposibil. Pentru ca apoi să vină aici domnul Stoianoglo, și să spună că a fost un caz politic, care a fost închis. Deci, da, în momentul de față nu vă puteți lăuda că ați condamnat definitiv și în ultimă instanță pe cineva din echipa domnului Ilan Șor, iar noi ne putem lăuda că două dosare au fost deja clasate. Și asta trebuie să știe cetățenii”, a declarat Marina Tauber.

Colegii ei din fracțiunea partidului „ȘOR” au spus că acesta este încă un act de persecuție politică. Și au reamintit că, în cei cinci ani în care Tauber a fost lipsită de imunitate, instanța nu a confirmat niciodată motivul acuzației.

“Este clar de ce se face acest lucru – le este teamă că Marina Tauber va ocupa o funcție de conducere în unul dintre orașele țării sau că va fi în continuare în primele rânduri la proteste. Iar oamenii o vor asculta și o vor urma. Autoritățile nu pot suporta acest lucru. Astăzi, imunitatea Marinei Tauber a fost ridicată din nou. Nici măcar nu mai pot fi surprinsă. Deși, după ce a stat în închisoare, unde sunt ținuți bandiți și violatori, după dispozitivul de pe corp, care îi controlează mișcările, pentru ea nu mai este atât de strașnic. Și în această perioadă, măcar pe unul dintre cazurile Marinei Tauber, a fost pronunțat vreun verdict? Există vreo dovadă că este vinovată?”, se întreabă deputatul Regina Apostolova.

Deputatul Vadim Fotescu consideră că acuzațiile aduse lui Tauber sunt absurde. Prezența ei cu un megafon la un miting pașnic în instanța de judecată a fost catalogată drept violență. Aceasta este concluzia care poate fi trasă din numărul articolului în baza căruia este acuzată.

“Ea nu a comis acte de violență împotriva judecătorilor, nu a făcut apel la violență și dezordine, nu a blocat intrarea în clădire. Prin urmare, este imposibil de a aprecia acțiunile ei în conformitate cu partea a 3-a, a articolului 303 din Codul Penal al Republicii Moldova. Este imposibil pentru o persoană adecvată, dar nu și pentru actualii demnitari și procurori”, a declarat deputatul Fotescu.

Marina Tauber însăși a subliniat: procurorul nu a putut să răspundă la întrebările ei.

“I-am adresat multe întrebări domnului procuror, nu mi-a răspuns. Înțelegem că nu are niciun răspuns, dar vreau să vă spun, stimați colegi, atât din opoziție, cât și din partea puterii, că vom intra în istoria țării noastre și a lumii întregi cu acest caz “penal” rușinos, care este și de plâns, și de râs”, a adăugat ea.

Deputații fracțiunii partidului “ȘOR” cer ca războaiele politice să fie oprite și să nu uităm că Moldova este un stat democratic.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share