Social

Mark Tkaciuc numește „idioți” pe cei care intenționează să modernizeze Grădina publică „Ștefan cel Mare”! Care este motivul?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fostul deputat din partea Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, istoricul Mark Tkaciuc într-o postare pe Facebook a criticat inițiativa administrației capitalei de a moderniza Parcul „Ștefan cel Mare și Sfânt”. Acesta a calificat ideea drept una destructivă la adresa istoriei și a monumentului propriu zis.

Fostul comunist numește idioți pe cei care intenționează să „modernizeze” un monument istoric și cultural cum este parcul în cauză. Nu poți să modernizezi Grădina de Vară din Sankt Petersburg sau Hyde-Park din Londra. În opinia lui Tkaciuc acestea pot fi doar restaurate și de menținere a funcționabilității acestora.

Mark Tkaciuc sfătuie autoritățile să protejeze parcul așa cum a fost el proiectat de Alexandru Bernardazzi, să protejeze băncile din parc, care așa și nu au fost furate în această perioadă îndelungată. Și încă un sfat important oferit de acesta autorităților este de a afișa tăblițe cu denumirea copacilor din parc.

Ceea ce vedem în imagini este vandalism, nimic altceva. Ca și cum am lua Coloseumul și l-am moderniza într-o arenă sportivă de ultimă generație.” comentează Tkaciuc situația.

Amintim că Agenția de Inspectare și Restaurare a Monumentelor a anunțat că în anul 2019, Grădina Publică „Ștefan cel Mare” va fi modernizată. Spre consultare publică sunt propuse modelele de pavaje, mobilierul urban – bănci și urne, dar și soluțiile de iluminat artistic-nocturn pentru spațiul Grădinii Publice.

loading...

Comments are closed.