Politic

Mărturii despre Gheorghe Cavcaliuc: psihologul Svetlana Gorea povestește cum fostul șef al IGP a lansat proiectul privind consilierea psihologică a polițiștilor

Pinterest LinkedIn Tumblr

În 2016, după ce a participat la un eveniment din domeniul psihologiei, Gheorghe Cavcaliuc, pe atunci șef adjunct al IGP, a decis să lanseze mai multe birouri de consiliere psihologică și psihoterapie pentru polițiști, proiect realizat cu succes pe parcursul anilor, își amintește Svetlana Gorea, psiholog, doctor în științe pedagogice.

În cadrul unei emisiuni “Mărturii despre Gheorghe Cavcaliuc”, Gorea povestește cum fostul șef al IGP, în prezent lider al Partidului Acasă Construim Europa (PACE), a inițiat proiectul “Birouri de consiliere psihologică și psihoterapie” și alte inițiative care au schimbat imaginea polițistului în societate.

“A fost printre puținii șefi care a simțit importanța și ajutorul psihologului”, spune Gorea despre Cavcaliuc și cum a început colaborarea cu acesta.

“Imaginea polițistului era într-atât de distorsionată. Trebuia de făcut ca polițistul să fie văzut ca o parte componentă a societății, ca un ajutor pentru omul de rând”, povestește psihologul despre scopul proiectului menționat.

“Polițiștii activează într-un mediu foarte complicat. Ca un pic să-i ușurezi munca polițistului nu poți să-i scoți turele noapte sau să faci un click și să fie mai puțini infractori, mai puține încălcări, mai puțină violență în familii. Ca să poți ajuta, am venit noi cu acele instruiri pe care le aveam pentru psihologi, pentru comisari, ca polițistul să se simtă nu atât de încordat la muncă, pentru a evita surmenajul”, spune Gorea despre rezultatele proiectului privind consilierea psihologică.

„Reiterez importanța specialiștilor psihologi în vederea asigurării echilibrului emoțional al angajaților pentru o mai bună productivitate pe linie de serviciu. Astfel,  cursul  vine ca o continuitate a instruirii profesionale a psihologilor dar și o continuitate logică a inaugurării birourilor de consiliere psihologică și psihoterapie”, a menționat Gheorghe Cavcaliuc, prezent în mai 2016 la Seminarul de instruire pentru psihologii din cadrul Inspectoratului General al Poliției, atunci când a primit și mențiunea cu diplomă din partea Serviciului Psihologic al IGP.

Apreciindu-i calitățile fostului șef al IGP, dar și pentru colaborarea frumoasă pe care au avut-o împreună, Svetlana Gorea a decis să adere la proiectul politic al lui Gheorghe Cavcaliuc.

“Am rămas plăcut surprinsă când am aflat că se duce în politică. De ce nu? Este tânăr, are o experiență în spate de lucru cu foarte multă lume”, a declarat Gorea, menționând că Gheorghe Cavcaliuc este un om curajos și dedicat lucrurilor pe care le face.

loading...

Comments are closed.