Social

MECC a lansat trei suporturi didactice pentru dezvoltarea competențelor antreprenoriale ale elevilor din învățământul profesional tehnic

Pinterest LinkedIn Tumblr

Trei suporturi didactice pentru dezvoltarea competențelor antreprenoriale ale elevilor din învățământul profesional tehnic au fost lansate ieri, 9 septembrie, în cadrul unei sesiuni online cu participarea ministrului Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov.

Materialele sunt destinate, în primul rând, profesorilor și formatorilor din învățământul profesional tehnic și au fost realizate cu sprijinul Centrului pentru Educaţie Antreprenorială şi Asistenţă în Afaceri. Acestea conțin: Sugestii metodologice pentru cadrele didactice privind implementarea Curriculumului la disciplina „Bazele Antreprenoriatului”; Sugestii pentru proiectarea lecțiilor la disciplina respectivă și  Dezvoltarea competențelor antreprenoriale și a spiritului de inițiativă în învățământul profesional tehnic.

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov a salutat dezvoltarea competențelor antreprenoriale în rândul tinerilor: „Bazele Antreprenoriatului reprezintă una dintre acele discipline, care asigură atractivitate învățământului profesional tehnic. Din acest considerent, sper ca materialele didactice elaborate să contribuie semnificativ la creșterea calității procesului de predare/învățare/evaluare pentru această disciplină, care ar trebui să devină o „carte de vizită” a instituțiilor de învățământ profesional tehnic. ”

„În viziunea noastră, antreprenorii reprezintă acea categorie, care generează o valoare adăugată pentru economia națională. Antreprenorii sunt cei care creează locuri de muncă, care prin activitatea lor contribuie la bugetul statului, și într-un final asigură baza economică a țării.” a mai adăugat ministrul.

Totodată, dânsul i-a asigurat că, prin politici și acțiuni concrete, ministerul va susține în continuare dezvoltarea educației antreprenoriale, în special, prin consolidarea competențelor antreprenoriale de pe treptele instituțiilor de învățământ.

Cele trei materiale didactice pentru instituțiile de învățământ profesional tehnic au fost elaborate în cadrul proiectului „Activitate de Instruire în Domeniul Antreprenoriatului și Angajării în Câmpul Muncii”, susținut financiar de către Fundația de Dezvoltare din Liechtenstein.

Citește și: MECC extinde oferta educațională a instituțiilor de învățământ. A fost aprobată curricula pentru 10 discipline opționale

loading...

Comments are closed.