Medalia de aur și argint, pentru Echipa FIRST Global Team Moldova, la Olimpiada din Singapore

Vicepremierul Dumitru Alaiba a felicitat echipa națională FIRST Global Team Moldova pentru succesul obținut în cadrul Olimpiadei de Robotică din Singapore.

”Din ziua când i-am cunoscut la minister, eram convins că acești tineri talentați ne vor aduce faimă. Nicolae Țurcanu, Cristian Romanciuc, Vladimir Corduneanu și Adrian Bandalac, Sanda Bostan, bravo! Suntem mândri de voi!” a menționat viceprim-ministrul, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba.

Echipa FIRST Global Team Moldova a obținut Medalia de aur pentru Inovație în Inginerie și Medalia de argint pentru Proiectul de inovație din domeniul energiei regenerabile.

Tema competiției din acest an este „Hydrogen Horizons” și încurajează echipele să-și imagineze viitorul energetic al planetei și să propună modalități durabile de asigurare cu resurse regenerabile.

Echipa națională de robotică este formată din 10 membri: șapte tineri și trei mentori. Competiția de robotică FIRST Global Challenge are loc în orașul-stat Singapore între 7 și 10 octombrie 2023.

De-a lungul anilor, Republica Moldova a obținut rezultate excelente în cadrul Olimpiadelor mondiale de robotică FIRST Global Challenge. În 2018, echipa Republicii Moldova a obținut o medalie de bronz, în ediția din 2019, echipa noastră a obținut trei medalii de aur. În anul 2022, elevii noștri au obținut o medalie de aur pentru Inovație în Inginerie în cadrul ediției, care s-a desfășurat la Geneva.

Total
0
Shares
Total
0
Share