Alte știri

Medic neurolog: Religia este o boală mintală!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un neuroendocrinolog pe nume Robert Sapolsky, profesor la Universitatea Stanford, a declarat că părerea lui este că religia este asemănătoare unei boli mintale.

Omul de știință este un ateu declarat: „Am fost crescut într-un mod religios până la vârsta de 13 ani. În anii adolescenței, unul dintre lucrurile definitorii pentru mine a fost să mă îndepărtez de orice credință”, a declarat neurologul.

În cursurile pe care le ține, profesorul a comparat religia cu schizofrenia, argumentând că modul în care se comportă profeții din textele religioase sunt acțiuni care pot fi diagnosticate. De asemenea, Robert Sapolsky a spus legat de lucrurile precum: crearea lumii în șapte zile și virgina care naște că sunt povești extrem de formative și care au legătură cu schizofrenia.

Profesorul a adăugat că obiceiurile religioase sunt o formă de comportament obsesiv-compulsiv și că oamenii religioși se află într-un spectru al bolilor mintale.

Aceasta este cu siguranță un punct de vedere pus la îndoială de mulți oameni, dar este un obiectiv interesant prin care poate fi privit fenomenul la baza căruia a fost construite societățile actuale.

loading...

Comments are closed.