Alte știri

Medicamentul anti COVID-19 Remdesivir a ajuns în R. Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr
Directorul General al Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, Eremei Priseajniuc, a întreprins o vizită la depozitul companiei Dita EstFarm, unde astăzi, în premieră pentru țara noastră, a ajuns preparatul Remdesivir.
Preparatul Remdesivir, cu denumirea comercială Covifor este produs de compania farmaceutică de renume mondial Hetero Healthcare Ltd, ce deține licență de producere din partea companiei americane Gilead, ce a dezvoltat medicamentul.
“Pentru AMDM, în calitate de regulator în domeniul medicamentului și dispozitivelor medicale este foarte important să asigure prezența în Republica Moldova a celor mai eficiente medicamente utilizate în tratamentul COVID-19. Remdesivir este unul din medicamentele pe care îl așteptam demult, fiind și primul medicament autorizat de SUA și UE pentru tratamentul COVID-19. Vom continua să depunem efort astfel încât cetățenilor noștri să le fie oferite medicamente calitative și accesibile”, declarat Eremei Priseajniuc, directorul general AMDM.
loading...

Comments are closed.