Alte știri

Medici de familie din Cahul au primit ajutor de la UNICEF pentru lupta cu COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primăria municipiului Cahul a primit ieri din partea Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) Moldova o nouă donație pentru lupta cu COVID-19. Ajutorul constă în două mii de halate și combinezoane, în valoare de peste două sute de mii de lei, pentru medicii de familie din localitate.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Donația a fost transmisă de către primarul municipiului Cahul, Nicolae Dandiș, către ÎMSP Centrul de Sănătate Cahul.

Edilul cahulean a mulțumit Uniunii Europene și UNICEF Moldova pentru receptivitate și susținerea localității în mai multe domenii. „Municipalitatea a fost și va fi mereu implicată pentru a ajuta instituțiile medicale, cadrele medicale care se expun cel mai mult la riscuri și contribuie la asigurarea sănătății publice a comunității noastre. Nu este ultima acțiune de acest gen, vom lucra în continuare cu partenerii noștri pentru a ajuta cu ce putem”, a relevat Nicolae Dandiş.

Donația face parte din complexul de acțiuni și proiecte în cadrul Programului ”EU4Moldova: regiuni-cheie”, finanțat de către Uniunea Europeană.

Programul susține consolidarea coeziunii economice, teritoriale și sociale în Republica Moldova, prin facilitarea creșterii social-economice locale incluzive și durabile și îmbunătățirea standardelor de viață ale cetățenilor din cele două regiuni cheie: municipiile Ungheni și Cahul și localitățile învecinate. Programul va susține cele două regiuni prin: eficientizarea guvernării – îmbunătățirea calității serviciilor și infrastructurii necesare; stimularea sectorului privat – sporirea investițiilor, îmbunătățirea economiei locale și crearea locurilor de muncă; încurajarea democrației participative – implicarea cetățenilor în procesele de guvernare democratică și consolidarea capacității acestora de a-și revendica drepturile.

Partenerii proiectului sunt Delegația UE în R. Moldova, UNICEF, ministerele Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Finanțelor, Economiei și Infrastructurii, Cancelaria de Stat, autoritățile publice centrale și locale din regiunile-cheie Ungheni și Cahul, grupuri și organizații ale societății civile, sectorul privat și asociații de afaceri, alte structuri, precum și cetățenii.

loading...

Comments are closed.