Alte știri

Medicii au descoperit un nou simptom al Covid-19. Este foarte ușor de ratat

Pinterest LinkedIn Tumblr

Medicii din Marea Britanie au descoperit un nou simptom posibil infectării cu Covid-19, și anume mâncărimea.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Dr. Leanne Atkin de la Universitatea Huddersfield din Marea Britanie a declarat recent că numărul persoanelor infectate cu Covid-19 care prezintă mâncărimi a crescut alarmant, conform msn.com.

În general, mâncărimea a fost asociată cu alte simptome neobișnuite ale infectării cu Covid-19, precum „degetele Covid”, descoperite pentru prima dată în luna aprilie în Spania și publicat în Jurnalul Internațional de Dermatologie.

Astfel, pacienții care au manifestat „degete Covid” au întâmpinat de asemenea senzație de arsură, mâncărime și sensibilitate.

„E foarte important ca oamenii să înceapă să recunoască devreme aceste simptome și să se testeze”, a spus Leanne Atkin.

Medicul a ajuns la concluzia că mâncărimea, în special în zona picioarelor, poate fi un simptom al instalării infecției cu Covid-19, chiar dacă nu este asociată cu alte simptome.

Conform unui studio efectuat de King’s College London, 17% dintre respondenți au raportat o iritație, care de cele mai multe ori a dus la mâncărimi, drept primul simptom al infectării cu Covid-19. De asemenea, unul din cinci respondenți a confirmat că singurul simptom pe care l-au avut a fost o iritație.

loading...

Comments are closed.