Medicii din Moldova vor fi supuși atestării cunoștințelor, competențelor teoretice și deprinderilor practice

Medicii vor fi supuși atestării cunoștințelor, competențelor teoretice și deprinderilor practice, cu stabilirea gradului de calificare, o dată la 5 ani, în modul stabilit de Ministerul Sănătății. Deputații au votat astăzi în lectura a doua modificări la Legea cu privire la exercitarea profesiunii de medic, comunică MOLDPRES.

Scopul acestei inițiative legislative este de a racorda prevederile Legii la standardele noi, dictate de modernizarea proceselor, sistemelor și metodologiilor în exercitarea profesiei de medic. Autorii documentului propun modificarea unor termeni, precum și definirea unor principii noi care se utilizează în sistemul de sănătate, însă nu sunt prevăzute în actul normativ.

Astfel, Legea cu privire la exercitarea profesiunii de medic se completează cu noi definiții care se referă la competența profesională, eroarea medicală, tratamentul personalizat, independența profesională. Proiectul mai prevede detalierea și completarea cazurilor în care medicul are dreptul de a refuza efectuarea intervenției și de a trimite pacientul la alt medic.

De asemenea, medicii vor fi supuși atestării cunoștințelor, competențelor teoretice și deprinderilor practice, cu stabilirea gradului de calificare, o dată la 5 ani, în modul stabilit de Ministerul Sănătății.

Proiectul de modificare a Legii cu privire la exercitarea profesiunii de medic a fost elaborat de către deputații din Fracțiunea „Partidul Acțiune și Solidaritate”, Ana Oglinda și Adrian Belîi.

Total
0
Shares
Total
0
Share