Social

Medicina condusă de Ala Nemerenco nu a reușit să-l salveze pe Nicolae Bulat. Istoricul a fost transferat la Iași

Pinterest LinkedIn Tumblr

“Stimați prieteni, împreună cu dna Valentina, soția lui Nicolai Bulat vă informăm că Nicolae Bulat azi 25.08.22, de către un echipaj SMURD pe cale aeriană a fost transportat la Institutul de Neurologie și Neurochirurgie din Iași, pentru a continua tratamentul de fel ușor. Oamenii trebuie să fie uniți, pentru că numai împreună putem reuși ceea ce ne-am propus. Atunci când duci luptele de unul singur, indiferent de ce bătălii ale vieții vorbim, este mult mai greu, mai ales să reușești să salvezi viața unui om. Vreau să-i mulțumesc domnului Iurie Ciocan, pentru implicare și celor mulți prieteni ai dlui Bulat, care au contribuit enorm de mult. Sperăm că Nicolae se va face bine. Cu Doamne ajută!”, a anunțat Alexandru Cimbriciuc.

La data de 25 august 2022, ora 11:53 un echipaj aero – medical SMURD a efectuat o intervenție aeriană pentru transportarea unui bărbat în vârstă de 70 de ani, cetățean al României, din municipiul Chișinău spre Iași, anunța ieri IGSU, fără a da numele pacientului Nicolae Bulat.

Potrivit datelor IGSU, Bulat a fost internat la Institutul de Neurologie și Neurochirurgie „Diomid Gherman”, unde a fost diagnosticat cu tumoare cerebrală. După ce a suferit două intervenții chirurgicale, pacientul avea nevoie de îngrijiri specializate, care urmează să fie acordate la spitalul din Iași.

Elicopterul a aterizat pe stadionul Dinamo din Chișinău, de unde istoricul Nicolae Bulat a fost preluat de o echipă de medici și paramedici SMURD.

Pe parcursul zborului pacientul a fost monitorizat permanent de medici, iar în continuare urmează să primească îngrijirile de rigoare.

Conform IGSU, de la începutul anului 2022 aceasta este a șaptea intervenție aero-medicală realizată pe teritoriul Republicii Moldova, pentru oamenii aflați în dificultate de sănătate.

Amintim că sistemul de sănătate este condus de către Ala Nemerenco, ex-consiliera Maiei Sandu.

În 2022, Nemerenco a ratat implementarea unor proiecte în valoare de peste 900 milioane de lei, a explicat Ministrul Finanțelor.

loading...

Comments are closed.