Economic

MEI a prezentat propunerile pentru documentul de politici publice pe blocul economic

Pinterest LinkedIn Tumblr

În cadrul unei ședințe cu participarea prim-ministrului Ion Chicu, ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, și ministrului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, Sergiu Railean a prezentat viziunea Ministerul Economiei și Infrastructurii privind documentul de planificare strategică racordat la strategia națională „Moldova 2030”, transmite Telegraph.md

Potrivit ministrului Economiei și Infrastructurii, instituția coordonează și monitorizează 28 documente de politici publice, dintre care 11 sunt strategii. Majoritatea documentelor de politici, pe domeniile de activitate ale ministerului sunt în proces de expirare și este necesară elaborarea unui nou cadru de politici strategice pe domenii.

„Cu suportul tehnic al GIZ și al Băncii Mondiale, MEI a inițiat deja procesul de revizuire a cadrului strategic. În contextul raționalizării numărului documentelor de politici sectoriale, asigurarea corelării și sinergiei între acestea ne-am propus să realizăm un singur document de politici publice ce vizează blocul economic pe termen lung. Document urmează a fi conex viziunii de dezvoltare și priorităților pe domenii, racordate la Obiectivele de Dezvoltare Durabilă 2030”, a menționat Sergiu Railean.

Ministrul a precizat că documentul va cuprinde următoarele domenii de activitate ale Guvernului, cu relevanță directă asupra obiectivelor dezvoltării economice durabile și incluzive precum economie, dezvoltarea afacerilor și forța de muncă, protecția consumatorului, calitatea produselor și serviciilor, construcții, amenajarea teritoriului și urbanism, tehnologia informației, securitate și eficiență energetică, transport și infrastructura drumurilor.

Citește și: Cabinetul de miniștri va aloca 50 mln lei pentru crearea celor 16 platforme industriale

loading...

Comments are closed.