Alte știri

Membrii Consiliului European s-au reunit prin videoconferință

Pinterest LinkedIn Tumblr

La 19 iunie, membrii Consiliului European s-au reunit prin videoconferință, iar în centrul discuției se află propunerea privind un nou instrument de redresare și privind cadrul financiar multianual (CFM) pentru perioada 2021-2027, prezentată de Comisia Europeană la 27 mai 2020. Președintele Consiliului European a făcut o declarație în care descrie propunerea ca fiind un pas important către direcționarea sprijinului către sectoarele și regiunile cele mai afectate de pandemie, informează Consiliul UE pe pagina web oficială.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

„Pandemia a afectat din plin cetățenii și întreprinderile noastre. Au nevoie de ajutor bine direcționat, fără întârziere.”, a declarat Charles Michel, președintele Consiliului European.

Discuția liderilor UE va servi drept pregătire temeinică pentru un summit la o dată ulterioară, care, dacă este posibil, va fi o reuniune față în față.

Menționăm că la 23 aprilie 2020, Consiliul European a decis să acționeze în vederea instituirii unui fond de redresare pentru a răspunde la criza provocată de pandemia de COVID-19. Acesta a însărcinat Comisia Europeană să prezinte de urgență o propunere care să clarifice legătura dintre fond și bugetul pe termen lung al UE.

loading...

Comments are closed.