Social

Membrii grupului „Petrenco” au fost condamnați la închisoare

Pinterest LinkedIn Tumblr
Procuratura Generală a anunțat sentința în dosarul l grupului „Petrenco”, învinuit de organizarea dezordinilor în masă pe data de 6 septembrie 2015.
Astfel, fostul deputat Grigore Petrenco şi alţi trei membri ai grupului au fost condamnaţi la patru ani şi şase luni de închisoare, patru ani dintre care sunt cu suspendare. Grigore Petrenco califică condamnarea sa şi a adepţilor săi drept o comandă politică.

Alți patru membri ai grupului „Petrenco” au fost condamnați la trei ani de închisoare cu suspendare, în timp ce un alt membru al grupului a fost achitat de către instanța de judecată.

Potrivit fostului deputat, Grigore Petrenco, sentința este o comandă politică, o încercare a regimului de a-i intimida pe toți cei care nu sunt de acord cu politica guvernării.

„Nu recunoaștem această sentință ca fiind una legală, credem că este una politică, făcută la comandă. Sunt sigur că va fi o reacție a comunității internaționale. Astăzi judecătorii au dovedit încă odată că îndeplinesc comenzi politice. Decizia enunțată este una foarte dură. Pentru prima dată în Republica Moldova cetățenii sunt condamnați pentru dezordini în masă”, a declarat Grigore Petrenco.

Potrivit lui, decizia instanței de astăzi va fi contestată la Curtea de Apel acolo unde grupul „Petrenco” va cere achitarea.

Potrivit părții acuzării, o reacție la sentința magistraților va fi expusă mai târziu.  „Trebuie să vedem argumentele, după aceasta o să ne expunem cu privire la legalitatea hotărârii adoptate. La 28 iulie vom avea hotărâre integrală și atunci vom cunoaște mai multe detalii și, respectiv, vom putea da aprecieri”, a declarat procurorul de caz.

Amintim că dosarul grupului „Petrenco” a ajuns în instanța de judecată la finele anului 2015. Cei nouă inculpaţi au fost învinuiţi de organizarea dezordinilor în masă pe data de 6 septembrie 2015, în faţa Procuraturii Generale.

loading...

Write A Comment