Alte știri

Mercedes-Benz AMG G 63 din 2020, căutat în Suedia, reținut la intrarea în Republica Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Captură de peste 2,5 milioane lei în punctul de trecere a frontierei Leușeni, anunță IGPF.

Mai exact, un autovehicul de lux, căutat de autoritățile suedeze, a fost identificat de către Poliția de Frontieră, în conlucrare cu BNCI Interpol, în timp ce urma a fi introdus în Republica Moldova de către un cetățean moldovean. Este vorba de un Mercedes-Benz Amg G 63, fabricat în anul 2020.

Poliția de Frontieră a indisponibilizat autoturismul în cauză și a inițiat cercetările de rigoare în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor cazului și identificării altor persoane implicate în astfel de acțiuni prejudiciabile.

Ținem să amintim că, de la începutul acestui an, Poliția de Frontieră a depistat și reținut în punctele de trecere 14 autoturisme în valoare de peste 450 mii EUR, declarate ca furate sau cu acte de identificare și/sau numele de înregistrare false. În majoritatea cazurilor, țările de unde proveneau autoturismele depistate de polițiștii de frontieră sunt România, Germania, Franța, Ungaria și Italia, iar cele mai multe din aceste vehicule fiind din categoria mașinilor de lux.

În toate cazurile, însoțitorii acestor mijloace de transport, chiar dacă declarau că nu cunoșteau despre istoria delicventă a mașinilor sau sunt doar transportatori angajați contra plată, sunt cercetați în cadrul proceselor penale intentate, iar la finalizarea urmăririi penale vor fi dispuse și alte măsuri legale stabilite.

loading...

Comments are closed.