Alte știri

Merkel i-a atras atenţia lui Trump, după ce a zis că germanii sunt „foarte răi”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cancelarul german Angela Merkel i-a explicat preşedintelui american Donald Trump, la reuniunea G7 din Sicilia, că surplusul comercial al Germaniei se datorează, în parte, unor factori aflaţi în afara controlului Guvernului de la Berlin.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Merkel a subliniat amploarea investiţiilor directe germane în SUA, ce creează numeroase locuri de muncă. Explicaţiile au venit în replică la criticile liderului de la Casa Albă, care a spus ca germanii sunt “foarte răi” şi vând prea multe maşini în Statele Unite, relatează a inprofunzime.md.

Cei doi oficiali au convenit să înfiinţeze un grup de lucru care să facă schimb de informaţii privind politicile economice, un pas care, potrivit autorităţilor germane, este menit sa evite eventuale masuri punitive din partea Washingtonul bazate pe o imagine incompleta a relaţiei.

Discutia dintre cei doi lideri a venit după ce presa germană a scris vineri că Trump a criticat dur Germania, într-o întâlnire privată cu preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker şi cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk.

Trump le-ar fi spus celor doi oficiali europeni : “Uitaţi-va la milioanele de maşini pe care le vând în Statele Unite. Este îngrozitor. Vom pune capat acestui lucru”.

 

loading...

Comments are closed.