Alte știri

Mersul lucrărilor de reabilitare a drumului R6 Chișinău – Orhei – Bălți, verificat de către prim-ministru

Pinterest LinkedIn Tumblr

Prim-ministrul Chicu a verificat mersul lucrărilor de reabilitare a drumului R6 Chișinău – Orhei – Bălți. Contractul pentru executarea lucrărilor de reabilitare a fost semnat în data de 10 Iulie 2019 și vizează un sector de drum cu o  lungime  de 32 km.

Lucrările urmează să fie finalizate pe 12 martie 2022, fiind consumat aproape 15% din timpul contractat. Valoarea contractului, finanțat de BERD, este de cca 36 milioane euro, până în prezent au fost achitate cca 7,2 milioane euro.

În cadrul proiectului va fi reabilitată centura de ocolire a orașului Sângerei, porțiunea de drum până în satul Copăceni și un segment de drum din apropierea satului Prepelița până la Ratuș, raionul Telenești. Vor fi renovate 10 poduri și efectuate lucrări de stabilizare a terasamentelor pentru prevenirea alunecărilor de teren.

Responsabilii companiei constructoare au informat Șeful Executivului despre executarea lucrărilor de excavare a stratului existent de asfalt și înlăturarea stratului fertil.

Ion Chicu a îndemnat constructorii să se concentreze pe calitatea lucrărilor și termenii de executare: ”Investim masiv în infrastructura rutieră pentru că e o etapă importantă în modernizarea și industrializarea țării. Anul acesta contăm mult că investițiile publice vor crea locuri de muncă, ca să atenuăm efectele crizei economice. Vom fi egal de atenți la calitatea lucrărilor și la termenii de executare – trebuie să ne grăbim să facem Moldova atractivă ca loc de trai și zonă investițională”.

loading...

Comments are closed.