Alte știri

Mesagerii integrității ai IGP și voluntarii anticorupție ai CNA au concurat în cadrul „Ștafetei integrității”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Au învățat ce înseamnă anticorupție prin joc, după care au concurat în cadrul „Ștafetei integrității”. Mai mulți tineri, care fac parte din grupurile mesagerilor integrității ai IGP și voluntarilor anticorupție ai CNA și-au unit eforturile pentru a promova standardele de integritate și corectitudine în mediul tinerilor.

Timp de două ore, cei mai tineri mesageri ai integrității și voluntarii anticorupție au descris, prin cuvinte simple, cântec și joc ce înseamnă pentru ei să fii integru.

Potrivit voluntarei anticoruptie, Valensia Racoviță, integritatea acoperă o serie de valori cu care nu ne naștem, dar pe care le dobândim pe parcursul vieții. ” Prin diversitatea și multitudinea de activități, inteprinse astăzi, am incercat sa dăm sens și explicație termenului de „integritate”. Educarea tinerei generații în vederea promovării alegerilor oneste din viața de zi cu zi s-a aflat printre scopurile principale ale acestui eveniment”, a adăugat Valensia Racoviță.

Și pentru mesagerul integrității, Leya Roșcovan, a fi un om integru cu înaltă ținută morală înseamnă să vrei să spui întotdeauna adevărul, să nu încerci să înșeli oamenii sau să încalci legea, să- ți respecți colegii, să lucrezi onest și corect.

Ion Pruteanu, șef al Direcției Educație Anticorupție din cadrul CNA a menționat că „Ștafeta Integrității” este dedicată unui număr nedeterminat de copii și tineri care se regăsesc în aceste grupuri și care dau dovadă de o atitudine proactivă în valorificarea comportamentului etic și este un apel către toți cei care vor să se unească împotriva corupției.

La finalul „Ștafetei integrității”, participanții au primit diplome, s-au îndulcit cu „prăjitura integrității” și au dansat pe ritmurile cântecului, devenit un adevărat imn anti-mită „Dacă ai dat, dacă ai luat”, semnat de invitatul special al Ștafetei, rapperul Kapushon.

De menționat ca, Centrul Național Anticorupție și Inspectoratul General al Poliției au colaborat eficient în mai multe proiecte educaționale, având drept scop prevenirea corupției precum și cultivarea, consolidarea şi promovarea integrității.

loading...

Comments are closed.