Alte știri

Mesajul conducerii statului cu ocazia aniversării a 26 de ani de la adoptarea Legii privind statutul juridic special al Găgăuziei

Pinterest LinkedIn Tumblr
Președintele Igor Dodon, premierul Ion Chicu și președintele Parlamentului, Zinaida Grecinîi, au venit astăzi cu mesaje de felicitare cu ocazia aniversării a 26 de ani de la adoptarea Legii privind statutul juridic special al Găgăuziei.
Șeful statului a venit cu următorul mesaj:
Transmit sincere felicitări locuitorilor, conducerii Autonomiei Găgăuze și bașcanului Irina Vlah, cu ocazia marcării a 26 de ani de la adoptarea Legii cu privire la statutul juridic special al Găgăuziei (Gagauz-Yeri).
La 23 decembrie 1994, Parlamentul Republicii Moldova a adoptat legea respectivă, reglementând astfel unul dintre conflictele interetnice de pe teritoriul țării noastre.
Astăzi, felicit cu o deosebită plăcere concetățenii noștri găgăuzi, deoarece săptămâna trecută Parlamentul Republicii Moldova a adoptat două legi cu privire la Unitatea Teritorial-Administrativă Gagauz-Yeri, care contribuie la armonizarea legislației locale cu prevederile Constituției, a legislației Republicii Moldova și Legii cu privire la statutul juridic special, din anul 1994. Am promulgat aceste proiecte de lege, care deja au intrat în vigoare.
Și premierul Chicu a ținut să felicite poporul găgăuz:
La cea de-a 26-a aniversare de la adoptarea Legii care a asigurat poporului găgăuz drepturi egale de dezvoltare a limbii și culturii naționale, doresc să adresez tuturor cele mai cordiale felicitări și urări de prosperitate și să reiterez dezideratul conducerii țării de a asigura fiecărui cetățean al Republicii Moldova o viață decentă, în siguranță, într-o societate în care demnitatea umană este valoarea fundamentală supremă.
În mesajul său de felicitare Zinaida Grecianîi a subliniat:
La aniversarea a 26-a de la adoptarea Legii despre statutul juridic special al Găgăuziei, doresc să felicit locuitorii autonomiei și să le urez sănătate, bunăstare și noi performanțe în toate domeniile. Împreună, pe calea dialogului constructiv și a unor acțiuni concrete putem contribui la viitorul prosper al Găgăuziei și Republicii Moldova în ansamblu.
loading...

Comments are closed.