Mesajul de felicitare al lui Igor Dodon cu ocazia sărbătorii Sfînta Treime

Președintele Igor Dodon a venit cu un mesaj de felicitare pentru creștin ortodocșii care astăzi sărbătoresc Duminica Mare, transmite Telegraph.md

Creștinii ortodocși sărbătoresc astăzi Sfînta Treime, Cincizecimea, cunoscută în popor drept Duminica Mare.

Această sărbătoare marchează Pogorîrea Sfîntului Duh în chip de limbi de foc, peste Sfinții Apostoli și constituie cea mai veche sărbătoare creştină împreună cu cea a Paştilor, fiind prăznuită încă din vremea Apostolilor. De asemenea, este considerată și ziua cînd a fost alcătuită prima comunitate creştină, nucleul Bisericii de mai tîrziu.

Conform tradiției, în această zi credincioșii împodobesc casele şi bisericile cu ramuri de tei, nuc, plop sau stejar, care simbolizează limbile de foc ce s-au pogorît peste ucenici.

Cu prilejul acestei mari sărbători, transmit sincere felicitări tuturor cetățenilor și în special, locuitorilor satelor și orașelor care sărbătoresc astăzi hramul localității.

Citește și: O rază de speranță pentru patru copii din Chișinău care cresc doar cu tatăl lor. Igor Dodon a lansat o campanie de colectare de fonduri pentru procurarea unei locuințe

Total
0
Shares
Total
0
Share