Actual

Mesajul de felicitare al Procurorului General interimar cu prilejul Zilei Profesionale a Juristului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Mesajul de felicitare al Procurorului General interimar, Dumitru Robu, cu prilejul Zilei Profesionale a Juristului:

Stimați colegi, tradițional la data de 19 octombrie, comunitatea juriștilor din Republica Moldova își marchează sărbătoarea profesională – Ziua Juristului.

Cu acest prilej, aduc sincere felicitări colegilor din cadrul sistemului Procuraturii, colegilor noștri inter-instituționali, Consiliului Superior al Procurorilor, Consiliului Superior al Magistraturii, întregului corp de judecători și avocați, ai mediului academic, funcționarilor publici și tuturor celor, care îmbrățișează această profesie.

Ziua juristului este semnificativă, pornind de la locul și rolul sistemului justiției într-un stat de drept. Înțelegem cu toții, că doar profesând în mod onest, competent, cu dedicație și verticalitate avem șanse de a ne îndeplini misiunea încredințată de către cetățeni, demonstrând înaltă competență și responsabilitate a profesiei de jurist.

Profesia de jurist impune profesionalism, cunoștințe temeinice, integritate, responsabilitate și demnitate. Aceste calități sunt imperative pentru garantarea și promovarea reformelor democratice în domeniul justiției, pentru consolidarea statului de drept, prin asigurarea supremației legii, precum și prin asigurarea respectării drepturilor și libertăților fundamentale ale omului. Remarc că, realizarea acestor deziderate sunt de neconceput fără participarea juriștilor profesioniști.

Îmi exprim recunoștința și gratitudinea pentru munca depusă în diverse domenii de activitate în scopul triumfului adevărului și dreptății. De asemenea, vă urez sănătate, performanțe, susținere și apreciere la justa valoare a muncii dumneavoastră.

Cu considerație,

Procurorul General interimar
Dumitru ROBU

loading...

Comments are closed.